luni, 9 ianuarie 2012

TORT DE MERE CU CREMA DE ZAHAR ARS

8 oua, 8 lg zahar + 6 lg zahar pentru caramel
500 ml lapte, 4lg faina, 1/2 kg mere, arome


Se pun 6 lg zahar intr-un vas, iar vasul va fi pus pe foc.Se va carameliza.Se tapeteaza vasul si se lasa sa se raceasca.
Se curata merele de coaja si de miez, se vor taia in jumatati si se pun in vasul respectiv cu partea scobita in sus.
Se prepara crema: 4 oua amestecate bine cu 4 lg de zahar ,peste care se vor adauga 1/2 l de lapte caldut.Se rastoarna  peste mere si se introduc la cuptor unde se lasa pana cand crema este mai bine de jumatate facuta.Se scoate vasul din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se prepara blatul: 4 albusuri batute spuma + 4 lg zahar + 4 galbenusuri + 4 lg faina.Se amesteca de jos in sus.Se rastoarna compozitia in vas.Se da la cuptor 30- 40 minute pana ce blatul se va rumeni.
Se va scoate din cuptor , Se va trece cu cutitul [pe marginea vasului pentru a se dezlipi blatul.Se  lasa cateva minute, apoi se rastoarna pe un platou mai mare.
Se orneaza cu frisca.

Un comentariu:

  1. Delicata si delicioasa intampinare. Am sa mai trec, pana la limita diabetului. :)
    Madi si Onu

    RăspundețiȘtergere